Amerikanska pannkakor va? Så jädrans mycket bättre och lyxigare och fluffigare än vanliga pannkakor. Det tycker i alla fall vi. Och vilket härligt inslag det är på söndagsbrunchen. Eller inslag och inslag, snarare ett måste. Vi tycker också att även du som är gluten- eller laktosintolerant eller vill ha dem vegan style ska kunna njuta av riktigt lyxfluffiga amerikanska pannkakor. Här kommer vårt bästa recept.
Ingredienser
Ca 10 pannkakor
90 g teffmjöl
3 msk mandelmjöl – kan bytas mot kokosmjöl
1 nypa salt
3,5 dl mandelmjölk
2 tsk bakpulver
2-3 msk rapsolja
Lite mer olja att steka i. Droppa i några droppar mellan varannan pannkaka
Gör så här
1. Vispa först ihop mandelmjölet med mandelmjölken.
2. Sedan vispar du ner resterande ingredienser till en jämn och fin smet
3. Stek pannkakorna på medelvärme
4. Servera med valfria toppings. Något som är gudomligt gott är lönnsirap, frukt och färska bär.
5. När toppingen är på plats är det bara att NJUTA!