Smarriga wraps fyllda med krispiga morotsfritters, smakrik örthummus och grönsaker. Perfekta att slänga ihop som utflyktsmat när solen lyser en lördagmorgon och familjen ska ut på tur.
Ingredienser
4 portioner
Morotsfritters
200 g finrivna ekologiska morötter
150 g ekologisk halloumi
10 cm ekologisk purjolök
1/2 dl havremjöl
1/2 msk ramslök
2 ekologiska ägg
2 krm himalayasalt
1 krm nymalen svartpeppar
Rapsolja att steka i
Örthummus
1 förpackning kikärtor i vatten (240 g avrunna)
1 msk tahini
1/2 tsk viltlökspulver
1 dl blandade ekologiska färska örter
1 ekologisk citron, zest + 1 msk färskpressad citronsaft
2 msk vatten
1 msk extra jungfru olivolja
Nymalen svartpeppar
Tillbehör
2 ekologiska avokador
8-12 ekologiska wraps
1 ekologisk kruksallad
50 g ekologiska groddar (t.ex. alfa alfa-groddar)
Gör så här
Fritters
1. Skala morötterna och riv sedan dem och halloumin.
2. Skölj purjolöken och finstrimla den.
3. Blanda alla ingredienser och låt låt svälla i ca 20 minuter.
4. Värm samtidigt upp rapsoljan i en stekpanna och klicka ut smeten till 16 avlånga fritters. Stek i ca 3 minuter på varje sida och låt rinna av på hushållspapper.
Örthummus
1. Häll av och skölj kikärtorna och mixa därefter med resten av ingrediensern med stavmixer, alternativt i en matberedare, till en slät hummus.
Komponering av wrapsen
1. Bred ett lager hummus på varje wrap.
2. Skär avokado i skivor.
3. Lägg sallad, morotsfritters och avokado ovanpå hummusen. Toppa med groddar.
4. Vik samman till en wrap och servera!
Detta recept är lånat av våra vänner på Urtekram.