Inget sprider julstämning som doften av nybakade pepparkakor. I år har vi testat att baka ett recept som är glutenfritt, veganskt och fritt från raffinerat socker. Resultatet? Magiskt goda pepparkakor. Testa själv, vi lovar att du inte kommer bli besviken.
Ingredienser
Ca 30 pepparkakor
2 dl mandelmjöl
1/2 dl potatismjöl
1 dl majsmjöl
1 1/4 tsk mald kanel
1 1/4 tsk mald nejlika
1 tsk mald kardemumma
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl agavesirap
2 msk kokossocker
1 1/4 tsk mald ingefära
1 nypa vaniljpulver
1/2 tsk himalayasalt
70 g kokosolja
Gör så här
1. Börja med att blanda samman alla torra ingredienser.
2. Blanda därefter kokosolja, salt, agave, kokossocker samt alla kryddor och låt blandningen smälta samman i en kastrull på låg värme.
3. Blanda samman med de torra ingredienserna.
4. Låt degen stå till sig under natten i kylskåpet. Detta steg är viktigt eftersom det ger alla smakerna chansen att sätta sig ordentligt.
5. När degen stått till sig över natten är det dags att sätta ugnen på 175 grader.
6. Kavla ut degen på och stansa ut pepparkakor.
7. Placera kakorna på en plåt och grädda i ca 4-10 minuter beroende på hur tjocka du gör kakorna.