Kanel + bulle = sant! Favoritbullen som kan varieras på flera olika sätt. En del föredrar att ha kardemumma i fyllningen, andra vill ha mandelmassa och vissa spexar till det med glasyr på toppen. Hur du gör med fyllning och glasyr bestämmer du såklart helt själv, men här ger vi i alla fall dig vårt bästa recept på glutenfria kanelbullar.
Ingredienser
Ca 20 bullar
25 g jäst
50 g smör
7 dl mjölk
¾ dl strösocker
½ tsk salt
1 ägg
1 äggvita
3 ¾ dl rismjöl
9 dl glutenfri mjölmix (du kan köpa färdig eller blanda egen enligt receptet nedan)
20 g fiberhusk
Fyllning
150 g smör, mjukt
1 dl strösocker
4 tsk vaniljsocker
2 msk kanel
Till pensling
1 ägg, lätt uppvispat med en gaffel
Glutenfri mjölmix
7 dl rismjöl
5 dl bovetemjöl
2 dl majsmjöl
2 dl potatismjöl
Gör så här
1. Börja med att smula ner jästen i en bunke
2. Smält därefter smöret och tillsätt mjölken.
3. Tillsätt salt, socker, ägg och äggvitan. Rör därefter ner de olika mjölsorterna och fiberhusk.
4. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.
5. Kavla ut degen till en jämn rektangel, ca 1 centimeter tjock.
6. Blanda samman fyllningen och fördela den jämt över degen.
7. Vik rektangeln på mitten längs långsidan. När din rektangel är dubbelvikt skär du den i 1 cm tjocka remsor.
8. Ta två remsor och tvinna med varandra. När detta är gjort rullar du samman dem till en bulle.
9. Låt bullarna jästa ytterligare 45 minuter under bakduk.
10. Pensla bullarna med ägg och grädda dem i ca 15 minuter på 225 grader.
11. Pudra florsocker över bullarna och Njut!