Skip to main content
Happy Green Logo
Fri frakt över 599 kr Snabb leverans Utvalt av experter
  • Välkommen till vår nya hemsida 💚
  • Nu har vi ett eget Happy Green-lager 📦
Bloggbild för: Recept: Glutenfria kanelbullar

Recept: Glutenfria kanelbullar

Mat & recept
13 september 2024 2 min läsning

Kanel + bulle = sant! Favoritbullen som kan varieras på flera olika sätt. En del föredrar att ha kardemumma i fyllningen, andra vill ha mandelmassa och vissa spexar till det med glasyr på toppen. Hur du gör med fyllning och glasyr bestämmer du såklart helt själv, men här ger vi i alla fall dig vårt bästa recept på glutenfria kanelbullar.

Ingredienser

Ca 20 bullar

  • 25 g jäst

  • 50 g smör

  • 7 dl mjölk

  • ¾ dl strösocker

  • ½ tsk salt

  • 1 ägg

  • 1 äggvita

  • 3 ¾ dl rismjöl

  • 9 dl glutenfri mjölmix (du kan köpa färdig eller blanda egen enligt receptet nedan)

  • 20 g fiberhusk

Fyllning

  • 150 g smör, mjukt

  • 1 dl strösocker

  • 4 tsk vaniljsocker

  • 2 msk kanel

Till pensling

  • 1 ägg, lätt uppvispat med en gaffel

Glutenfri mjölmix

  • 7 dl rismjöl

  • 5 dl bovetemjöl

  • 2 dl majsmjöl

  • 2 dl potatismjöl

Gör så här

1. Börja med att smula ner jästen i en bunke

2. Smält därefter smöret och tillsätt mjölken.

3. Tillsätt salt, socker, ägg och äggvitan. Rör därefter ner de olika mjölsorterna och fiberhusk.

4. Låt degen jäsa under bakduk i 45 minuter.

5. Kavla ut degen till en jämn rektangel, ca 1 centimeter tjock.

6. Blanda samman fyllningen och fördela den jämt över degen.

7. Vik rektangeln på mitten längs långsidan. När din rektangel är dubbelvikt skär du den i 1 cm tjocka remsor.

8. Ta två remsor och tvinna med varandra. När detta är gjort rullar du samman dem till en bulle.

9. Låt bullarna jästa ytterligare 45 minuter under bakduk.

10. Pensla bullarna med ägg och grädda dem i ca 15 minuter på 225 grader.

11. Pudra florsocker över bullarna och Njut!